[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Francuskie poduszeczki 

Przygotowanie: 30 min

Pieczenie: 15 min

Kaloryczność: 480 kcal/porcja


Składniki na 12 porcji
 

80 dag mrożonego ciasta francuskiego

 

 

20 dag gorzkiej czekolady

 

 

20 dag mlecznej czekolady

 

 

jajko

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Ciasto rozmrozić, rozwinąć, podzielić na prostokąty 10 x 6 cm.

 

 

 

 

2.

Na środku połowy prostokątów ułożyć po kawałku gorzkiej, a na drugiej połowie po kawałku mlecznej czekolady. Złożyć prostokąty ciasta na pół, brzegi docisnąć.

 

 

 

 

3.

Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

 

 

 

 

4.

Jajko roztrzepać, pędzelkiem posmarować wierzch ciasteczek.

 

 

 

 

5.

Piec około 15 minut w temperaturze 210°C, aż będą rumiane.

 

 

 

 

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]